Energimassage

Energimassage

Japansk traditionell massageteknik som bygger på akupunktursystemet. Akupunktur grundar sig på att det i kroppen cirkulerar energier som följer vissa kanaler eller s.k. meridianer.

Med energimassage aktiveras kroppens energiflöden. Blodcirkulationen stimuleras, genomblödning i musklerna ökar och lymfsystemet aktiveras. Behandlingen är gynnsam för oss alla. Speciellt välgörande är den för den som har spänningar i axlar, skuldror, nacke, rygg och ben. Massagen ökar också kroppsmedvetandet och ger en avslappnande och samtidigt uppiggande och stärkande effekt.

När du får energimassage, helkropps, ligger du på massagenbänken under ett lakan. Genom tumtryck på akupunkturpunkter frigörs spänningar och blockeringar längs kroppens energibanor. Detta ger balans i kroppens naturliga energiflöde. Det ingår även töjningar, mjuka slag och skakningar.

Energimassage på stol:

Då sitter du i en speciell stol och får massage på rygg, nacke, axlar, armar och huvud. Den utförs med snabba tumtryck utefter kroppens energibanor. Avslutning sker med mjuka slag och skakningar. Kläderna behålls på under behandlingen. Energimassage på stol ges framförallt ute på företag som förebyggande personalvård.